• Header-kenniscentrum-1.jpg

« Prapa

Ushqim i ngurtë apo i lëngët bimor?

vaste-of-vloeibare-plantvoeding.jpg

Ju dëshironi të kujdeseni sa më mirë për kultivimin tuaj. Por cila formë e ushqimit është më e mira për këtë: kokrrizat, pluhuri ose ushqimi i lëngshëm? Në këtë artikull rendisim avantazhet dhe disavantazhet e ushqimit të ngurtë dhe të lëngshëm.

Ushqim i ngurtë bimor

A është zona që do të fekondoni relativisht e madhe, siç është një lëndinë? Atëherë ushqimi bimor në formën e kokrrizave ose pluhurit mund të jetë më praktik. Ju mund të peshoni sasinë e saktë në një peshore dhe ta përhapni ushqimin në mënyrë të barabartë.

Ushqimi bimor i ngurtë duhet së pari të tretet në tokë para se të lirohen lëndët ushqyese. Kështu që duhet pak kohë para se të ketë efekt ky pleh. Keni parasysh që nuk mund të përhapni plehra të ngurta në një periudhë të thatë ose në një substrat të thatë. Kokrrizat nuk mund të treten në tokë të thatë. Ky ushqim bimor zakonisht është praktik nëse nuk keni nevojë të fekondoni kultivimin rregullisht.

Ushqim i lëngshëm i bimëve

Nëse e fekondoni kultivimin çdo javë ose çdo ditë dhe nuk keni nevojë të përhapni plehrat në një zonë të madhe, atëherë rekomandohet ushqimi i lëngshëm i bimëve. Plehu i lëngshëm është i lehtë për t’u përdorur. Dozimi i saktë shpesh shënohet në kapakun e shishes. Nëse ndiqni këto udhëzime me kujdes, atëherë kutlivimi juaj nuk do të marrë kurrë tepër ose shumë pak ushqim. Sidoqoftë, kushtojini vëmendje të madhe nevojave të kulturës. Disa bimë rriten më ngadalë dhe kërkojnë më pak ushqim. Në atë rast për shembull, duhet të jepni vetëm një të katërtën e dozës.

Ushqimi i lëngshëm i bimëve përmban të gjitha lëndët ushqyese që u duhen bimëve tuaja. Ju duhet vetëm një shishe dhe nuk keni nevojë t’i jepni bimëve tuaja ujë shtesë, sepse ushqimi tashmë është i lëngët. Kjo gjithashtu ju kursen shumë ujë. Të korrat tuaj menjëherë thithin lëndët ushqyese nga ushqimi i lëngshëm i bimëve.

Këshilla personale për ushqimin e bimëve

BAC shet lloje të ndryshme të produkteve ushqimore që japin një kontribut pozitiv në zhvillimin e kutivimit tuaj: produkte organike, produkte minerale dhe stimulues bimësh. Ne me kënaqesi ju këshillojmë personalisht se çfarë kanë nevojë kulturat tuaja. Ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni specialistët tanë.

« Prapa

Scroll to top